Self-drive Safari informatie - Namibië & Botswana

Uw accommodatie en voertuig
Wij zorgen voor een betrouwbaar voertuig (2 × 4 of 4 × 4, afhankelijk van uw route en voorkeur) met alle uitrusting die u nodig heeft voor uw self-drive safari. We werken met de meest betrouwbare lokale autoverhuurbedrijven die een goede reputatie hebben.

We regelen alle accommodatie voor u op basis van onze uitgebreide ervaring in Namibië en Botswana, zodat u uw aandacht kunt focussen op uw reis.

U overnacht in een verscheidenheid aan idyllische en goedgelegen lodges / hotels en kampen, waarmee u eenvoudig toegang heeft tot de vele hoogtepunten van Namibië en Botswana.

Hoe ziet de infrastructuur eruit: toestand van de wegen, winkels, benzinestations?
Hoewel Namibië en Botswana over het algemeen een goede infrastructuur hebben, zijn de wegen niet altijd in de beste staat. De meeste wegen zijn goede onverharde wegen en alleen de snelwegen en een aantal hoofdwegen zijn geasfalteerd. Het is het beste om altijd voorzichtig te rijden.

Benzinestations zijn te vinden naast alle belangrijke routes en snelwegen, evenals in steden en dorpen.

Er zijn meer dan genoeg verschillende en goed gevulde winkels beschikbaar en veel benzinestations hebben ook een kleine supermarkt.

Aan welke kant van de weg ga ik rijden?
Aan de linkerkant. In Zuidelijk Afrika bevindt het stuur in voertuigen zich aan de rechterkant. Daarom wordt aan de linkerkant van de weg gereden.

Welke documenten heb ik nodig om een ​​voertuig te kunnen huren in Namibië en Botswana?
Elke persoon die in een huurauto in Namibië en/ of Botswana wil rijden, moet een geldig nationaal rijbewijs hebben. Dit rijbewijs dient u ten alle tijden bij u te hebben en moet op verzoek worden getoond (voertuigoverdracht, politiecontrole).

Uw nationale rijbewijs moet in het Engels vertaald zijn met daarbij een foto van u erop. Als dit niet het geval is, dan heeft u bovendien een internationaal rijbewijs nodig. Houd er rekening mee dat het internationale rijbewijs alleen geldig is in combinatie met uw nationale rijbewijs.

Ook, heel belangrijk, moet u in het bezit zijn van een creditcard bij het ophalen van de huurauto. De hoofdhuurder moet de creditcardhouder zijn.

Kan ik de nationale parken in een huurauto betreden?
Ja. De meeste wegen binnen de nationale parken zijn geasfalteerd en als ze onverhard zijn, zijn ze in ieder geval goed onderhouden. U dient ten alle tijden de verkeersregels en -voorschriften van de nationale parken te volgen. Deze zijn onder meer: in uw voertuig blijven, tenzij u zich in een aangewezen gebied bevindt waar u mag uitstappen, de snelheidslimiet niet overschrijden en het nationale park niet vervuilen, enz.

In het Etosha National Park zijn begeleide gamedrives in open safarivoertuigen beschikbaar die worden begeleid door een professionele ranger.

Een 4 × 4 voertuig is vereist om de nationale parken in Botswana en in de Caprivi te betreden. Als u niet met een 4x4 reist, kunt u begeleide gamedrives boeken bij de accommodatie waar u verblijft.

Hoe kan ik mijn weg vinden?
Samen met uw reisdocumenten ontvangt u gedetailleerde routebeschrijvingen en contactgegevens voor alle vooraf geboekte accommodaties.

Sommige autoverhuurbedrijven bieden wegenkaarten aan, maar omdat ze dat niet allemaal doen, is het raadzaam om een ​​goede kaart mee te brengen met een kaartschaal van minimaal 1: 1,5 miljoen.

Welke maaltijden zijn inbegrepen en welk eten kan ik verwachten tijdens de reis?
Maaltijden zijn inbegrepen zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Het ontbijt in lodges / hotels bestaat meestal uit een volledig Engels ontbijt en ontbijtgranen, toast, kaas, jam, fruit, vruchtensappen, thee, koffie, enz.

Aangezien de meeste dagen worden doorgebracht op de weg of in de nationale parken, zijn geen lunches inbegrepen.

Op dagen dat het aan te raden is om bij uw accommodatie te dineren, is het diner inbegrepen. In deze gevallen bestaat het diner meestal uit een vast menu met lokaal vlees, groenten en rijst of aardappelgerechten. Als alternatief wordt ook wel eens een dinerbuffet geserveerd. Op plekken waar u zelf kunt koken of waar u uit verschillende restaurants kunt kiezen, is het diner niet inbegrepen.

Hoe zit het met geldzaken?
U kunt uw eigen valuta inwisselen voor Namibische Dollars (voor gebruik in Namibië) of Botswana Pula (voor gebruik in Botswana) bij een van de wisselkantoren op de luchthaven of in de stad. U kunt ook contant geld opnemen tegen de actuele wisselkoers bij een lokale geldautomaat met uw creditcard of Maestro-kaart (PIN vereist).

Creditcards worden ook vaak geaccepteerd in grotere winkels en winkelcentra, maar sommige kleinere winkels en alle tankstations accepteren geen creditcards, dus houd altijd wat contant geld bij de hand.

Heb ik vaccinaties nodig voor Namibië/ Botswana?
Aangezien malaria een probleem is in sommige delen van Namibië en Botswana, raden we u aan om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Raadpleeg uw arts of reiskliniek over de verschillende profylaxen en hun effecten en bijwerkingen. In het algemeen is voorkomen beter dan genezen en de beste preventie is het voorkomen van beten. Breng muggenspray aan en draag een lange broek, sokken, gesloten schoenen en lange mouwen als u buiten bent in de ochtend- en avonduren.

Het wordt aanbevolen dat u uw reguliere vaccinaties bijwerkt - tetanus, difterie, hepatitis A en B en polio.

Namibische douanebeambten willen een vaccinatiebewijs voor gele koorts zien, indien u uit een land komt met risico op gele koorts.

Hoe veilig is een selfdrive-tour in Namibië en Botswana?
In het algemeen zijn Namibië en Botswana veilig en niet gevaarlijker dan andere landen in de wereld. Openbare ruimtes rond winkelcentra, restaurants, banken etc. evenals het platteland zijn erg veilig. De meeste misdaden vinden plaats in de townships van grotere steden. Net als in andere landen over de hele wereld moet u zich aan een aantal regels houden om gevaarlijke of riskante situaties te voorkomen. Dit houdt in: wegblijven van onheilspellende plekken, niet in het donker wandelen, niet veel geld of dure camera's bij u dragen, geen flitsende juwelen dragen en tassen of waardevolle spullen achterlaten in de auto.

Probeer na zonsondergang niet te rijden omdat wilde dieren vaak vrij rondlopen.