Noordelijk Circuit Safari - het beste van Noordelijk Tanzania!

Introductie: 6 dagen/ 5 nachten, Privé Lodge Safari met eigen gids

Tijdens deze 6-daagse lodge safari verkent u 4 verschillende natuurgebieden in het noorden van Tanzania. Naast de wereldberoemde Serengeti en de Ngorogoro Krater, bezoekt u ook Tarangire en Lake Manyara National Park.

U reist rond in een speciaal daarvoor op maat gemaakte 4x4 Toyota Landcruiser met een gegarandeerde stoel aan het raam voor elke client. Uw persoonlijke gids / chauffeur zorgt ervoor dat u veel wilde dieren en diverse natuur landschappen ziet.

U overnacht in comfortabele hotels / lodges / permanente tentenkampen, allemaal met een eigen badkamer.

Klik op de kaart om te vergroten

Algemene informatie

Hoeveel: vanaf U$ 1810 (zie de exacte safari prijzen)
Alleenreizende: vanaf U$ 4950 (zie de exacte safari prijzen)
Hoe lang: 6 dagen
Accommodatie: Dit is een lodge safari
Groepsgrootte: 7 cliënten max per 4x4 voertuig
Startpunt: Arusha, Tanzania
Eindpunt: Arusha, Tanzania
Maaltijden: Zoals hieronder aangegeven
Landen: Tanzania
FreeCurrencyRates.com

Reisbeschrijving l Noordelijk Circuit Fly Drive Safari in Tanzania

Dag 1: Arusha - Tarangire National Park
In de ochtend start u de safari met een rit naar het Tarangire National Park. Het park is ongeveer zo groot als Luxemburg en heeft een oppervlakte van ongeveer 2.600 km². Bos-savanne, seizoensgebonden moerassen en gigantische baobabbomen vormen het landschap van dit natuurreservaat en het park is waarschijnlijk een van de beste plaatsen in Oost-Afrika om olifanten te zien. Niet alleen zijn er duizenden van deze dieren hier te vinden, maar ze zijn ook relatief gewend aan voertuigen, dus je kunt er heel dichtbij komen. Afgezien van olifanten, is het park ook de thuisbasis van Masai-giraffen, verschillende gazellen, antelopen, buffels, leeuwen, luipaarden, bavianen en meer dan 500 soorten vogels. Na een uitgebreide gamedrive (safari) verlaat u het park in de middag en wordt u naar het Maramboi-tentenkamp gebracht voor uw overnachting.
Maaltijden: Lunch, Diner

Dag 2: Tarangire - Serengeti National Park
Na het ontbijt reist u vanaf Tarangire naar de weelderige hooglanden waar gewassen als tarwe, maïs en koffie worden verbouwd. Als u door de Ngorongoro Conservation Area reist, stopt u wellicht voor een adembenemend uitzicht over de Ngorongoro krater, voordat u doorreist naar het Serengeti National Park. Serengeti betekent 'eindeloze vlakten' in de taal van de Masai en je ziet de savanne van het grasland tot aan de horizon reiken. Bizarre rotsformaties zijn verspreid over het met gras begroeide landschap waar roofdieren rondzwerven. Blauwe gnoes, Thomson's gazelles, zebra's en buffels zijn hier te vinden... Via het hoge en open dak van het safari-voertuig kunt u genieten van de gevarieerde leefgebieden en landschappen van het park. U arriveert in de Seronera-vallei voor het diner en een overnachting in het Kati Kati-tentenkamp.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner


Dag 3: Serengeti National Park
De hele dag vandaag staat in het Serengeti National Park in het teken van wilde dieren spotten. De gebieden die u bezoekt, zijn afhankelijk van waar de migrerende kuddes zich bevinden. Roofdieren volgen meestal de dieren die rondtrekken. Tijdens het korte regenseizoen in november en december trekken de kuddes van de heuvels in het noorden naar de vlaktes in het zuiden. Tijdens het langere regenseizoen van april tot juni keren ze terug naar het noorden. Omdat de migratie afhangt van de jaarlijkse regenval, kan de locatie van de kuddes variëren van jaar tot jaar, maar de gids weet waar hij ze het beste kan zien. U zult nog een nacht doorbrengen in het Kati Kati Tented Camp.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 4: Serengeti National Park – Ngorongoro Conservation Area
Na het ontbijt gaat u weer op safari in het Serengeti National Park en misschien ziet u dieren die u de afgelopen twee dagen niet heeft gezien. De Serengeti is ook de thuisbasis van de "Big Five" - leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard en vandaag kunt u misschien alle leden van deze groep afvinken. Na de lunch op een picknickplaats gaat u op pad in de richting van de Ngorongoro krater en zodra u de rand van de krater bereikt, ziet u de caldera voor u liggen. Deze ongeveer 20 km brede krater staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt onderdak aan meer dan 25.000 dieren. Vervolgens wordt u naar de Ngorongoro Sopa Lodge gebracht, waar u de zon onder kunt zien gaan boven de krater.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 5: Ngorongoro Krater - Lake Manyara
Na het ontbijt wordt u de krater ingebracht. In 's werelds grootste caldera kunt u een diversiteit aan dieren in het wild zien, variërend van zwarte neushoorns, Grant's en Thomson's gazelles, leeuwen en luipaarden, tot olifanten en bokken op de hellingen. U kunt ook buffels, gevlekte hyena's en enkele van de meer dan 500 vogelsoorten in het gebied tegenkomen. Na een uitgebreide game drive (safari) en een picknicklunch verlaat u de krater in de namiddag om op pad te gaan naar de Kirurumu Manyara Lodge.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner


Dag 6: Lake Manyara National Park - Arusha
Het kleine Lake Manyara National Park is het leefgebied van meer dan 400 vogelsoorten en in de bossen leven vele apensoorten. Een groot deel van het park wordt ingenomen door het alkalische meer Manyara, waar zich kolonies flamingo's en andere watervogels bevinden. Afgezien van giraffen, nijlpaarden, wildebeesten en impala's op de grasvlakten, ziet u misschien leeuwen in de bomen en olifanten die zich voeden met de acacia's in de bossen. Terwijl het bos bij het meer gevuld is met luidruchtige troepen blue monkeys, bevinden zich grote groepen families bavianen rond de weggetjes. Na een intensieve gamedrive keert u in de late namiddag terug naar Arusha.
Maaltijden: Ontbijt, Lunch

Inclusief:

 • Lodge safari volgens de reisbeschrijving
 • Transport in een 4 × 4 safari-voertuig
 • Professionele, Engelssprekende gids
 • Overnachtingen volgens de reisbeschrijving
 • Maaltijden volgens de reisbeschrijving
 • Mineraalwater
 • Alle genoemde activiteiten
 • Alle nationale park tarieven
 • Flying Doctors-verzekering (AMREF) tijdens de safari

Exclusief:

 • Vluchten
 • Optionele activiteiten
 • Alcoholische dranken en frisdranken
 • Visumkosten
 • Fooien
 • Persoonlijk zakgeld voor souvenirs
 • Reisverzekering, etc.

Geïnteresseerd in de Noordelijk Circuit Safari?