Het beste van Tanzania en Kenia

Introductie: 12 daagse Lodge Safari
Deze fly-drive lodge safari is voor reizigers die de hoogtepunten van zowel Tanzania als Kenia willen ervaren. Deze safari begint en eindigt in de stad Arusha in Tanzania. De hoogtepunten van Tanzania tijdens deze fly drive safari zijn onder meer bezoeken aan Tarangire National Park, Lake Manyara National Park, de Ngorongoro Krater, Lake Victoria en uiteraard de vlaktes van de Serengeti.

Vervolgens reizen we in noordelijke richting en steken we de grens over naar Kenia. De hoogtepunten gaan verder, terwijl we op pad gaan naar de Masai Mara en naar Lake Nakuru - beroemd om haar flamingo's. Vervolgens reizen we verder naar het zuiden naar het Amboseli National Park, waar op een heldere dag de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro, de hoogste berg van het Afrikaanse continent, te zien is. Na Amboseli steken we de grens over naar Tanzania en rijden we terug naar Arusha.

Klik op de kaart om te vergroten

Algemene informatie

Hoeveel: vanaf U$ 5250 (zie exacte safari prijzen)
Alleenreizende: vanaf U$ 200 (zie exacte safari prijzen)
Hoe lang: 12 dagen
Accommodatie: Hotels/ lodges
Groepsgrootte: 7 clienten max per 4x4 voertuig
Startpunt: Arusha, Tanzania
Eindpunt: Arusha, Tanzania
Maaltijden: Zoals aangegeven
Landen: Tanzania, Kenia
FreeCurrencyRates.com

Reisbeschrijving l Het beste van Tanzania en Kenia l Fly-drive Safari

Dag 1 Arusha – Tarangire National Park
Na een korte briefing in de ochtend vertrekt uw safari richting het Tarangire National Park. Dit park met haar savanne, seizoensgebonden moerassen en de belangrijke rivier de Tarangire herbergt enorme kuddes olifanten - letterlijk honderden dieren. Dieren verzamelen zich bij de rivier en naast olifanten kunt u het gehele jaar door mongoose, giraffen, bushbucks, hartebeesten, dik-diks, waterbokken, wrattenzwijnen en reedbucks zien. Na een uitgebreide gamedrive (safari), verlaten we het park in de late namiddag en reizen we naar Lake Burunge Tented Camp, waar we de nacht zullen doorbrengen.
Maaltijden: Lunch; Diner

Dag 2 Tarangire regio - Lake Manyara National Park – Karatu
Na het ontbijt verlaten we de Tarangire regio om op pad te gaan naar het Lake Manyara National Park. Het park met zijn ondiepe alkalische meer staat bekend om haar meer dan 400 vogelsoorten, bossen gevuld met bavianen en grasrijke vlaktes. Naast olifanten, kunt u ook giraffen, nijlpaarden, wildebeesten en impala's spotten, terwijl de bossen bij het meer vol zitten met luidruchtige groepen apen. Na een uitgebreide gamedrive reizen we naar Karatu in de hooglanden van Ngorongoro. Na uw aankomst is er wellicht tijd voor een optionele wandeling in de koffieplantages. U brengt de nacht door in een van de drie prachtig gelegen Tanganyika Wilderness Adventure Lodges.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner

Dag 3 Karatu - Ngorongoro Crater - Serengeti National Park
U ontbijt bij zonsopgang, voordat het 4 × 4 safari voertuig u naar de kraterrand brengt vanwaar u afdaalt in de krater op een avontuurlijk en steil pad. Beneden in de krater heeft u de mogelijkheid om alle dieren te zien die te vinden zijn op de Oost-Afrikaanse savanne, waaronder de Grote Vijf - leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard. De Ngorongoro-krater is ook een van de beste plaatsen om de prachtige maar bijna uitgestorven zwarte neushoorn te zien. Na een uitgebreide gamedrive verlaat u de krater in de vroege middag. De reis gaat dan verder naar de vlaktes van het Serengeti National Park - het beroemdste park in Tanzania en waar de grootste dierenmigratie ter wereld plaatsvindt. Honderdduizenden wildebeesten en zebra's steken de grens over van de Serengeti naar de Masai Mara in Kenia, op zoek naar vers gras en water, met hongerige roofdieren die vlak achter hen aan komen. U brengt de nacht door in het Kati Kati Tented Camp in de centrale Serengeti.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner

Dag 4 Serengeti National Park
Bij het krieken van de dag kunt u de zonsopgang boven de Serengeti zien voordat u deelneemt aan een game drive in de vroege ochtend. Bij uw terugkeer in het kamp wacht een stevig ontbijt op u. Avontuurlijke gasten kunnen ervoor kiezen om de Serengeti vanuit de lucht te ervaren en mee te gaan met een ballonvaart gevolgd door een champagne-ontbijt in de bush. Deze activiteit is niet inbegrepen in de tourprijs en moet van tevoren worden gereserveerd. Gasten die geïnteresseerd zijn in een bezoek aan het bezoekerscentrum, kunnen dit ook doen. In de middag geniet u weer van een gamedrive voordat u terugkeert naar het Kati Kati Tented Camp voor het diner en de overnachting.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner

Dag 5 Serengeti National Park – Victoriameer
Na een vroege start reist u door het Serengeti National Park en terwijl u eruit reist, kunt u dieren zien die u nog niet eerder heeft gezien. Na het verlaten van het park gaat de safari verder naar het Victoriameer, het grootste meer van Afrika en het op één na grootste van de wereld. Het gebied rond het Victoriameer is de meest vruchtbare en dichtbevolkte regio in Tanzania. Hier bij het Victoriameer, heeft u de kans om een ​​andere kant van Tanzania te zien. Weg van de toeristen en de massa's, ervaart u het dagelijkse leven van de lokale bevolking. De nacht wordt doorgebracht in de Speke Bay Lodge.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner

Dag 6: Lake Victoria - Masai Mara regio
Na het ontbijt maakt u een kanotocht over het Victoriameer. U zult zien hoe de lokale bevolking vis vangt en de vangst van de vorige nacht bewondert. Na de excursie begint de langste reis van uw safari - de reis naar de Masai Mara. De weg naar de Keniaanse grens is lang en avontuurlijk, maar het is zeker de moeite waard, omdat de Mara de grootste leeuwenpopulatie van alle reservaten in Afrika heeft. Andere grote katten zoals luipaarden en cheeta's leven hier ook en kunnen het hele jaar door gespot worden, omdat zij niet afhankelijk zijn van de seizoenen of de migratie. U overnacht in safaritenten in het Mara West Camp aan de rand van het wildreservaat Masai Mara.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner

Dag 7 - 8 Masai Mara Game Reserve
De volgende twee dagen worden besteed aan gamedrives in het Masai Mara Game Reserve. De Mara is het leefgebied van interessante dieren zoals Thomson's en Grant's gazelles, elanden en Coke's hartebeesten. U maakt een reis naar de Mara-rivier, de grootste hindernis voor de wildebeesten en zebra's tijdens hun jaarlijkse trektocht. Een ongelooflijke scène speelt zich af wanneer de rivier tot bijna barstende niveaus gezwollen is en duizenden dieren het moeten oversteken, wetende dat de dood wellicht op hen wacht - krokodillen die zich net onder het oppervlak verbergen. Het kan een gruwelijke aanblik zijn. Op andere tijden van het jaar zijn nijlpaarden, hongerige krokodillen en andere dieren ook te zien in de rivier. Het reservaat heeft meer dan 470 vogelsoorten, waaronder ongeveer 60 roofvogelsoorten. U spendeert twee nachten in het Ashnil Mara Camp in het Masai Mara wildreservaat.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner

Dag 9 Masai Mara Game Reserve - Lake Nakuru National Park
Na het ontbijt verlaat u de Mara om het Lake Nakuru National Park in de vroege middag te bereiken. Het alkalische meer trekt in bepaalde seizoenen enorme zwermen flamingo's aan. Het park herbergt meer dan 450 vogelsoorten en 50 zoogdieren zoals Rothschild's giraffen, gewone en Defassa waterbokken. Als u geluk heeft, ziet u ook een luipaard luieren in de takken van een fever tree. Het belangrijkste is dat u zowel de bedreigde witte als zwarte neushoorn hier kunt spotten, aangezien het park in 1987 werd uitgeroepen tot neushoornreservaat. U zult de nacht doorbrengen in het Flamingo Hill Camp.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner

Dag 10 Lake Nakuru National Park – Nairobi
Vandaag verlaat u de rust van het meer om terug te keren naar de beschaving en de bruisende hoofdstad Nairobi. Als u in de vroege namiddag de stad bereikt, is er tijd om deze waanzinnige stad van mensen, verkeer, markten en kleuren te verkennen. Neem een ​​taxi om het Karen Blixen-museum, de Uhuru-tuinen of het nationale museum te bekijken. U verblijft in het Southern Sun Mayfair Hotel en het diner vanavond is voor eigen rekening.
Maaltijden: ontbijt; Lunch

Dag 11 Nairobi - Amboseli National Park
We verlaten de drukke stad en gaan op pad naar het Amboseli National Park dicht bij de grens met Tanzania. Dit park staat bekend om iconische beelden van olifantenkuddes op de vlakten met op de achtergrond de met sneeuw bedekte Kilimanjaro. We hopen op goed weer, zodat u dit zelf kunt zien. Behalve kuddes olifanten, ziet u misschien ook leeuwen, luipaarden en de rest van de Big Five. Uitkijkend vanaf Observation Hill, ziet u buffels, nijlpaarden en watervogels die in de moerassen beneden dartelen. Vanavond verblijft u in de Ol Tukai Lodge met zijn prachtige houtsnijwerk en Afrikaanse kunst.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner

Dag 12 Amboseli National Park – Arusha
Vandaag gaat u door het park op weg naar de Tanzaniaanse grens. Er zal tijd zijn om meer dieren te zien op weg naar Amboseli. Na de douane-formaliteiten bent u weer terug in Tanzania en gaan we op pad naar Arusha waar uw safari begon.
U wordt naar het stadscentrum of naar het vliegveld gebracht, afhankelijk van de rest van uw vakantieprogramma.
Maaltijden: ontbijt; Lunch

Inclusief:

 • Lodge safari volgens de reisbeschrijving
 • Vervoer in een 4 × 4-safarivoertuig (wisseling van voertuig aan de grens)
 • Professionele, Engelstalige gids (wisseling van gids aan de grens)
 • Overnachtingen volgens de reisbeschrijving
 • Maaltijden volgens de reisbeschrijving
 • Mineraalwater
 • Alle genoemde activiteiten
 • Alle entreegelden van nationale parken
 • Flying Doctors-verzekering (AMREF) tijdens de safari

Exclusief:

 • Vluchten
 • Optionele activiteiten
 • Alcoholische dranken en frisdranken
 • Visa kosten
 • Fooien
 • Persoonlijk zakgeld voor souvenirs etc.
 • Reisverzekering, etc.

Geïnteresseerd in het beste van Tanzania en Kenia?