Kenia Fly Drive Safari - Savanne en Strand

Introductie: 8 dagen/ 7 nachten Begeleide Lodge Safari
Deze lodge safari brengt u van de bush naar het strand in een groep van maximaal zeven reizigers. Verken een aantal van de meest bekende nationale parken in het land: de Masai Mara, Lake Naivasha, Amboseli en Tsavo West National Park. In deze parken kunt u Kenia’s indrukwekkende landschappen en wilde dieren zien vanuit een 4×4 Land Cruiser.

Na 8 dagen gevuld met wildlife avonturen komt u aan in Diani Beach, waar u een aantal dagen kunt ontspannen  op de witte zandstranden omringd door palmbomen.

Klik op de map om te vergroten.

Algemeen

Hoeveel: vanaf U$ 2090 (zie vertrekdata)
Eenpersoonstoeslag: Vanaf U$ 2290 (zie vertrekdata
Hoe lang: 8 dagen
Accommodatie: Dit is een lodge safari
Groepsgrootte: Minimum aantal om de safari te garanderen: 2 cliënten
Maximum: 7 clienten (raamplek gegarandeerd)
Startpunt: Nairobi, Kenia
Eindpunt: Mombasa, Kenia
Maaltijden: Zoals aangegeven
Landen: Kenia
FreeCurrencyRates.com

Reisbeschrijving l Kenia Savanne en Strand Fly Drive Safari

Dag 1: Nairobi - Masai Mara Game Reserve
Uw safari begint met een hoogtepunt en brengt u rechtstreeks van de drukke stad Nairobi naar een van de grootste natuurbestemmingen op aarde: de Masai Mara. Na een korte briefing over uw aankomende safari is het tijd om in westelijke richting te vertrekken in een 4 × 4 Land Cruiser. Wanneer u steeds meer acacia's en struiken gaat zien, weet u dat u dieper het Masai-land induikt. In de middag begint u aan uw eerste gamedrive (safari) in het wildreservaat Masai Mara. Let op leeuwen, olifanten, buffels, giraffen en vele andere soorten die je op een safari verwacht te zien. Uw safarigids zal veel interessante feiten over wildlife en het Mara-ecosysteem delen. U zult verrast zijn hoeveel u alleen al op uw eerste dag safari zult zien en leren. Aan het einde van de dag gaat u op pad naar uw overnachtingsplek voor de komende drie nachten, het Basecamp Masai Mara aan de oevers van de rivier de Talek.
Maaltijden: Lunch; Diner 

Dag 2: Masai Mara Game Reserve
Geniet vandaag van een hele dag safari in de magnifieke Masai Mara. Als u de Mara bezoekt tijdens de Grote Migratie, stop dan bij de Mara Rivier om - met een beetje geluk – een rivieroversteek van wildebeesten en zebra's te zien, terwijl krokodillen ze opwachten. De Masai Mara is het hele jaar door een prachtige natuurbestemming en elke maand van het jaar kunt u de Big Five en nog veel meer tegenkomen. U verblijft nog een nacht in het Base Camp Masai Mara, net buiten het wildreservaat. Omdat dieren zich niet aan grenzen houden, dient u uit te kijken voor wilde dieren in het kamp terwijl u geniet van een drankje tijdens zonsondergang vóór het diner.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner

Dag 3 Masai Mara Wildreservaat
Wederom een dag in de Masai Mara geeft u de mogelijkheid om uzelf volledig onder te dompelen in dit natuurparadijs. Verken verschillende hoeken van het reservaat en krijg meer dan alleen een glimp van de dieren in de natuur. Samen met uw gids kunt u het gedrag en de sociale samenhang van de dieren bestuderen, terwijl u op zoek gaat naar zeldzame soorten. Geen enkele dag in de bush is hetzelfde, dus u kunt een nieuwe opwindende dag verwachten in de natuur. U keert vervolgens terug naar het prachtige Basecamp Masai Mara waar u tijd in de Mara eindigt rond de open haard.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner 

Dag 4: Masai Mara Regio - Lake Naivasha
We verlaten de Masai Mara regio en gaan op pad naar Lake Naivasha, de bloemenhoofdstad van Kenia en een van de weinige zoetwatermeren in de Grote Rift Vallei. Rond lunchtijd arriveren we bij de overnachtingsplek voor vanavond aan de oevers van het meer, waar u ontspannen van de middag kunt gaan genieten. Boek een boottocht op het meer om enkele van de 500 vogelsoorten te spotten, maak een wandeling over het terrein van de lodge of breng de dag door aan het zwembad en ontspan met een goed boek. Het is tijd om te ontspannen voordat uw volgende safari-ervaringen starten. U verblijft in de Naivasha Kongoni Lodge.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner

Dag 5: Lake Naivasha - Amboseli National Park
Uitgerust, begeeft u zich vandaag naar Amboseli National Park. We rijden langs de Ngong Mountains in zuidelijke richting naar de Tanzaniaanse grens waar u Amboseli zult vinden, waar zich grote olifantenkuddes bevinden. Als het weer het toelaat, wordt u beloond voor de lange rit met een adembenemend uitzicht: de Kilimanjaro in Tanzania en haar met sneeuw bedekte Uhuru Peak kunnen in de verte worden gezien, terwijl olifanten majestueus tussen acaciabomen lopen. Tijdens de middagsafari ziet u misschien niet alleen olifanten, maar met een beetje geluk ook de andere leden van de Big Five. Uw overnachtingsplek voor de komende twee nachten is Amboseli Serena Lodge, een geweldige plek om uw safari-ervaring voort te zetten terwijl u geniet van het uitzicht op de Kilimanjaro.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner 

Dag 6: Amboseli National Park
Vandaag heeft u ruim de tijd om het Amboseli National Park te verkennen tijdens een volle dag safari. Terwijl een droog en warm klimaat de regio domineert, zorgen de smeltende sneeuwpieken van de Kilimanjaro dat Amboseli een groene oase wordt in het regenseizoen. Volg olifantenkuddes en bestudeer samen met uw safarigids hun hoogontwikkeld sociaal gedrag. Onderweg kunt u nog veel meer diersoorten spotten, zoals cheeta's, wildebeesten, zebra's en waterbokken. Geniet van deze unieke momenten en neem de tijd om de omgeving te waarderen. Na een enerverende dag in de natuur, keert u terug naar Amboseli Serena Lodge.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner

Dag 7: Amboseli National Park - Tsavo West National Park
Nadat u de afgelopen dagen enkele van de meest bekende safari-bestemmingen van het land heeft ervaren, wacht er nog een hoogtepunt op u. Tsavo West is een van de grootste nationale parken van het land en biedt ontelbare mogelijkheden voor onvergetelijke ontmoetingen met dieren in het wild. Vandaag verkent u het park tijdens een gamedrive in de middag. Het park staat bekend om zijn gevarieerde landschappen: bergen, savannes, dikke doornstruiken en bossen. U kunt hier diverse dieren in het wild zien, waaronder zeldzame soorten zoals Hunter's hartebeest. Vanavond verblijft u in het Severin Safari Camp. Inmiddels bent u een safari-expert geworden, heeft u verschillende landschappen en wilde dieren gezien en veel interessante feiten van uw safarigids geleerd. Het is tijd om te ontspannen.
Maaltijden: ontbijt; Lunch; Diner 

Dag 8: Tsavo West National Park - Diani Beach
Na een aantal avontuurlijke dagen in enkele van de beroemdste nationale parken van Kenia, is het tijd voor ontspanning. Vandaag brengen we u naar Diani Beach aan de zuidkust van Kenia. We rijden voorbij het Shimba Hills National Reserve en rijden via een zijweg, waarbij we het drukke verkeer in Mombasa vermijden. We passeren lokale dorpen en groene glooiende heuvels, voordat we aankomen in Diani Beach, een klein dorpje aan het strand met een 13 kilometer lange ononderbroken tropische kustlijn, waar we u naar uw strandhotel brengen en afscheid nemen. Ontspan in de warme Indische Oceaan, in een van de vele goede restaurants en bars en denk terug aan uw geweldige Keniaanse safari avonturen. Neem contact met ons op voor aanbevelingen en boekingen van uw strandhotel.
Maaltijden: ontbijt; Lunch

Let op: als u op de laatste dag van uw safari uit Mombasa wilt vliegen, neem dan contact met ons op voordat u uw vlucht boekt.

Inclusief:

 • Lodge safari volgens de reisbeschrijving
 • Transport in een 4 × 4 safari-voertuig
 • Professionele, Engelstalige gids
 • Overnachtingen volgens reisbeschrijving
 • Maaltijden volgens de reisbeschrijving
 • Mineraalwater
 • Alle genoemde activiteiten
 • Alle entreegelden van nationale parken
 • Flying Doctors-verzekering (AMREF) tijdens de safari

Exclusief:

 • Vluchten
 • Optionele activiteiten
 • Alcoholische dranken en frisdranken
 • Visa kosten
 • Fooien
 • Persoonlijk zakgeld voor souvenirs
 • Reisverzekering, etc.

Geïnteresseerd in deze Fly Drive Safari?