Afrika Fly Drive Safari Informatie

Hoe werken de prijzen?

De meeste bedragen worden getoond in Amerikaanse Dollar’s (U$). De valuta calculator op onze website kan gebruikt worden als een richtlijn om de valuta te zien waar u de voorkeur aan geeft. Wanneer u een reis boekt wordt het bedrag in US Dollar omgerekend naar de EURO. We hanteren daarbij de gemiddelde wisselkoers van de afgelopen 7 dagen.

Wat is de eenpersoonstoeslag?

 • Wanneer u een safari alleen boekt, dan is de eenpersoonstoeslag verplicht. U heeft dan uw eigen privé kamer voor en na de safari in Arusha. Tijdens een lodge safari deelt u een kamer met iemand van hetzelfde geslacht en tijdens een kampeersafari deelt u een tent met iemand van hetzelfde geslacht.
 • Wanneer u helemaal geen tent of kamer wilt delen tijdens de safari (met iemand van hetzelfde geslacht), kunt u een verzoek doen tot het betalen van een eenpersoonstoeslag voor een eigen tent of kamer.

Hoe groot zijn de groepen?

 • Tijdens een privé lodge safari bestaat de groep alleen uit de mensen met wie u de reis heeft geboekt. De voertuigen kunnen maximaal 7 personen meenemen en mocht uw groep groter zijn dan dat, dan zal meer dan één voertuig worden gebruikt.
 • Hetzelfde geldt voor een internationale groepsafari die al een vaste vertrekdatum heeft ... we beperken de groepen tot een maximum van 7 cliënten per voertuig. Wanneer meer dan 7 cliënten dezelfde datum boeken, wordt de groep opgesplitst in 2 voertuigen.

Waar komt iedereen vandaan?

 • Onze cliënten komen van over de hele wereld ... meer dan 35 nationaliteiten tot nu toe.
 • Op groepsafari's met vaste vertrekdata zijn alle groepen internationaal.
 • De gidsen spreken Engels.

Is er een leeftijdsgrens aan de safari’s?

Er is geen leeftijdsgrens, maar we raden ouders met kinderen van jonger dan 8 jaar af mee te gaan op safari door de lange afstanden en het feit dat overnacht wordt op kampeerplaatsen die niet zijn omringd door hekken. Als ouders echter overtuigd zijn dat hun kinderen de lange afstanden aan kunnen, dan zijn ze meer dan welkom om deel te nemen aan de safari. Onthoud wel dat de ouders ten alle tijden verantwoordelijk zijn voor de kinderen.

Waar zal ik slapen?

Lodge safari's: U overnacht in hotels, safari lodges of permanente tenten (met eigen badkamer). Safari lodges zijn vaste gebouwen, in tegenstelling tot permanente tenten die tijdelijk zijn opgezet, maar die dezelfde service aanbieden als hotels en lodges.

Voorbeelden:

Kampeersafari’s: U overnacht op kampeerplaatsen in de nationale parken of aan de rand daarvan. Cliënten krijgen tweepersoonstenten (2.1m x 2.1m), die zijn uitgerust met muskieten-netten en 5 cm dikke matrasjes.

Voorbeelden:

Wat voor voertuigen worden gebruikt?

We gebruiken alleen speciaal daarvoor ingerichte 4×4 safari voertuigen (bv Toyota Landcruiser) die ervoor gemaakt zijn om de zware condities van de Tanzaniaanse wegen te kunnen weerstaan. Elke client krijgt een plekje aan het raam en tijdens de safari’s kan het dak open, waardoor u prachtige uitzichten heeft.

Voorbeelden:

Zijn er bagagelimieten?

Ja, die zijn er. Omdat de ruimte in het voertuig beperkt is, is de bagage ook beperkt tot 15 kg in een zachte tas of rugzak. Daarnaast mogen cliënten een klein stuk handbagage meenemen. Neem geen grote koffers mee, want dit kan problemen veroorzaken bij het opbergen van de bagage. Vergeet bovendien niet om het bagagebeleid van uw luchtvaartmaatschappij door te nemen.

Zijn er ook sanitaire voorzieningen (kampeersafari)?

Ja, er zijn gemeenschappelijke toilet- en douchefaciliteiten bij alle kampeerplaatsen. Het comfort is vaak minimaal en niet alle faciliteiten hebben warm water.

Wat voor maaltijden kan ik verwachten?

Lodge safari:
Maaltijden zijn inclusief voor zover aangegeven in de reisbeschrijving en mineraalwater wordt verschaft tijdens de safari. Alle andere drankjes (sapjes, frisdrank en alcohol) zijn exclusief en dient u zelf te betalen.

 • U dineert bij de accommodatie.
 • Voor het ontbijt wordt een buffet opgezet, terwijl voor het diner in het algemeen een driegangen menu wordt geserveerd.
 • Lunch wordt meestal onderweg genuttigd in de vorm van een lunchbox bestaande uit sandwiches, gekookte eieren, kip, fruit, etc.

Kampeersafari:
Deze reis wordt uitgevoerd met drie maaltijden per dag zoals aangegeven in de reisbeschrijving. Mineraalwater wordt ook verschaft, maar alle andere drankjes (sapjes, frisdrank en alcohol) zijn exclusief en dient u zelf te betalen.

 • Het ontbijt kan bestaan uit eieren, worst of spek en toast en jam. Koffie, thee en warme chocolademelk worden ook geserveerd.
 • Voor de lunch krijgt u een lunchbox met sandwiches, gekookte eieren, kip, fruit, etc. U geniet onderweg van de lunch middels een zogenaamde picknick.
 • Het diner wordt vers bereid en kan bestaan uit vlees of kip met daarbij bijvoorbeeld aardappelpuree, patat, pasta of rijst evenals groenten.


Informeert u ons alstublieft van tevoren over speciale dieetwensen of voedsel allergieën en we zullen vervolgens ons best doen om ervoor te zorgen dat hier rekening mee wordt gehouden.

Dien ik extra geld mee te nemen?

Ja, u dient wat extra geld mee te nemen voor eventuele fooien, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven. Wanneer u US Dollars meeneemt, zorgt u er dan voor dat de biljetten gedrukt zijn na 2008, aangezien oudere biljetten niet geaccepteerd zullen worden.

Dien ik een fooi te geven?

Fooien geven na een safari is algemeen gebruik en we raden 15 - 20 US Dollar per dag per groep aan voor de gids.

Heb ik een visum nodig?

 • Misschien wel. De meeste reizigers hebben een visum nodig voor Tanzania en Kenia. Algemene vuistregel: het is het beste om het visum ruim van tevoren te regelen, voordat u naar Afrika reist. De meeste reizigers kunnen bij aankomst in Zuid-Afrika, Namibië en Botswana een gratis visum krijgen.
 • De meeste reizigers kunnen bij aankomst op de luchthaven of bij het overgaan van de grens met Tanzania een visum kopen.
 • Het is de verantwoordelijkheid van elke reiziger om de laatste visum vereisten na te gaan bij de betreffende  ambassades.
 • Elke reiziger is verantwoordelijk voor zijn/ haar vereiste reisdocumenten.
 • Let op: deze informatie dient alleen als richtlijn te worden beschouwd!

Heb ik vaccinaties nodig en medicijnen tegen malaria?

 • Over het algemeen heeft Oost-Afrika geen hogere gezondheidsrisico's dan veel andere bestemmingen. Raadpleeg uw huisarts of een instituut voor tropische ziekten met betrekking tot geschikte vaccinaties enz. vóór uw vertrek. Voor uw eigen veiligheid informeert u ons over eventuele intoleranties of allergieën die u kunt hebben tegen medicijnen of medische aandoeningen (bijvoorbeeld hoge bloeddruk, epilepsie, astma, hartaandoeningen, enz.) wanneer u uw reis boekt. Informeer ook uw gids voor het begin van de reis. In theorie bestaat de mogelijkheid malaria op te lopen in alle Oost-Afrikaanse landen.
 • Malaria wordt veroorzaakt door eencellige parasieten en overgedragen door Anopheles-muggen. Verschillende medicijnen kunnen een profylaxe bieden, maar sommigen moeten worden ingenomen voordat u op reis gaat. U dient uw huisarts of het instituut voor tropische ziekten te raadplegen voor medisch advies. Onze ervaring is dat medicijnen die al enige tijd op de markt zijn (bijvoorbeeld Lariam) tot ernstige bijwerkingen kunnen leiden en daarom uw reis in gevaar kunnen brengen.
 • Voorkomen is altijd beter dan genezen; de beste preventie is om niet gebeten te worden door het dragen van lange broeken, sokken, gesloten schoenen en lange mouwen tijdens de avonduren. Het gebruik van anti-muggen sprays en crèmes kan verder helpen om het risico van muggenbeten te verminderen.